WIE ZIJN WIJ

Het ACCE (Antwerp Classic Car Event) is een tweedaags classic car event dat is opgebouwd rond de start van Tour Amical (www.touramical.be).


Sinds 2024 heten wij jullie graag welkom op een GLOEDNIEUWE LOCATIE - Parijseweg 6, Kapellen. Hier kunnen jullie genieten van de gezellige sfeer tijdens de laatste voorbereidingen van de - intussen mytische - Tour Amical.

Honderden classic cars en sinds kort ook GT-wagens worden geladen op transport naar een buitenlandse bestemming. De deelnemers bieden zich aan voor scrutenering van hun wagen en om hun goodies in ontvangst te nemen.

Tal van standhouders bieden allerlei auto gerelateerde producten aan en de meest prestigieuze automerken presenteren er hun allernieuwste modellen. Dankzij de verschillende bars en eetkramen, heerst er een feestelijke ambiance. De inkom is volledig gratis en bezoekers die met hun classic of GT car komen, mogen hun wagen gratis en exclusief parkeren op het middenplein.

Bovendien organiseren we nog twee leuke dagtours namelijk de Antwerp Classic Tour en de Antwerp GT Tour met aansluitend een gezellige BBQ, voor iedereen toegankelijk.

GESCHIEDENIS

 • 2011 ACCE

  De eerste editie van het ACCE vond plaats in 2011 aan de Antwerpse Kaaien. Deze editie werd georganiseerd rond de Tour Amical die van Fez naar Marrakech trok en eindigde in Casablanca. Tour Amical telde toen 82 teams.
 • 2012 ACCE

  In 2012 veranderde het ACCE van locatie en werd deze editie voor het eerst gehouden in het Park van Brasschaat. We voegden op vrijdag nog een warm up night toe. Daarna trokken de deelnemers van Tour Amical van Antwerpen naar Dubrovnik om te eindigen in Sofia.
 • 2013 ACCE

  Het aantal teams van Tour Amical groeide in 2013 naar 120. Het Park van Brasschaat verwelkomden ook een toenemend en enthousiast publiek. De Tour ging van Zaragoza naar Madrid en terug.
 • 2014 ACCE

  In 2014 gooiden we de warm up night over een andere boeg en hielden we een feestelijk diner in het Kasteel van Brasschaat. 170 auto’s werden dit jaar klaargemaakt voor Tour Amical die startte in Thessaloniki, verder reed naar Athene en dan via prachtige banen terugkeerde naar Thessaloniki.
 • 2015 ACCE

  In 2015 vond het ACCE plaats op de Scheldekaaien in Antwerpen. We hielden hier ook onze gezellig Warm-up night in een feesttent. 240 teams maakten zich dit jaar klaar om vanuit Porto naar Lissabon te trekken om te eindigen in het bruisende Marbella.
 • 2016 ACCE - Laatste editie in hartje Antwerpen

  In 2016 hielden we onze laatste editie in hartje Antwerpen als gevolg van de invoering van de LEZ zone. We sloten af aan de Gedempte zuiderdokken, Vlaamse en Waalse kaai. 275 teams trokken daarna van Venezia naar Milano en eindigden in Monte Carlo. Tijdens de warm up night aan de Zuiderkroon hadden we een geslaagd optreden van het Witte Paard.
 • 2017 ACCE

  2017 was het jaar dat het ACCE weer naar het Park van Brasschaat trok. Tour Amical telde toen 251 deelnemers die klaar stonden voor de start om te rijden via Praag, doorheen Budapest en te eindigen in Bucharest. De warm up night vond plaats in The Shop in Antwerpen met een show van Het Witte Paard.
 • 2018 ACCE

  Tour Amical leidde de deelnemers in 2018 naar Spanje. Barcelona – Mallorca – Ibiza – Marbella is wat er op de planning stond. Wel 296 teams namen deel aan deze editie. Het ACCE vond plaats in het Park van Brasschaat, waar we ook het warm up diner lieten doorgaan. Een stralende zon, verschillende standhouders en het vertrek van Tour Amical zorgden voor ontzettend veel auto liefhebbers die maar al te graag een bezoek brachten aan ons evenement.
 • 2022 ACCE - Back On Track: Post Corona Editie

  Vanwege corona hebben we, tot onze grote spijt, enkele jaren geen ACCE kunnen laten doorgaan. Maar niet getreurd want in 2022 stonden we weer klaar met een knaller van formaat. Het Park van Brasschaat stroomde weer vol met autoliefhebbers en enthousiaste Tour Amical deelnemers die stonden te springen om naar Spanje te vertrekken. Barcelona – Valencia – Madrid – Caceres – Sevilla en Marbella stonden dit jaar voor de deelnemers op het menu.
 • 2023 ACCE - Laatste editie in Het Park van Brasschaat

  Tour Amical trok naar de Balkan regio en bezocht Sofia, Pristina, Skopje, Tirana, P. Montenegro en Dubrovnik. Vele autoliefhebber trokken alweer enthousiast naar het Park van Brasschaat om het laden van de wagens, maar ook de vele indrukwekkende standen en tentoongestelde wagens te bewonderen. Ook de twee tours die plaatsvonden op zaterdag en zondag zorgden opnieuw voor leuke herinneringen voor jong en oud.